Kurssit

Lillymariksen yrttikurssit

Lillmarin yrttipäivä
(69 e/hlö)

Järjestetään vuonna 2015 heinäkuun lauantaisin. (4.7., 11.7., 18.7. tai 25.7.) Ilmoittaudu Lillylle (050 4917 366)!

Kimalaisia mäkimeiramin kukissa.

Kimalaisia mäkimeiramin kukissa.

10.00 Tervetuliaismaljat kauden yrteistä
10.30 Yrttien käyttö, historia, tunnistaminen, viljely ja jalostus. Opitaan tunnistamaan puutarhan mausteyrtit ulkonäöstä ja tuoksusta. Sitruunamelissa vai viherminttu? Mäkimeirami vai kreikkalainen oregano? Laventeli vai iisoppi?
13.00 Keittolounas
14.30 Yrtit mausteina ja ruoanlaitossa: Opetellaan valmistamaan ruokaa yrttien kera. Pesto, riojo, korianterisalsa. Entä mitkä yrtit sopivat eri kaloille ja lihoille?
16.30 Päätösillallinen: Kurssi huipentuu yhdessä valmistettuun yrttipainotteiseen illalliseen.


Mestarikokiksi kauden antimilla
(69 e/hlö)

Järjestetään vuonna 2015 elokuun lauantaisin. (8.8., 15.8., 22.8. tai 29.8.) Ilmoittaudu Lillylle (050 4917 366)!

Ruiskukkia aterian osana.

Ruiskukkia aterian osana.

Miten valmistetaan paras mahdollinen ateria? Kurssilla opitaan tekniikoita, joilla tutuista kotipuutarhan ruoka-aineista saadaan kaikki irti. Vuodenajan kasvikset, kala ja liha muuttuvat iltapäivän aikana helposti maailman keittiön gourmet-ruokalajeiksi. Päivän aikana tutustutaan marinointiin, lisukkeisiin ja makujen palettiin osana jokapäiväistä ruoan laittoa.
11.00 Kurssi alkaa. Tilakierros ja vihannesten keruu.
13.00 Keittolounas
16.30 Yhdessä valmistettu usean ruokalajin illallinen.


Villiyrttipäivä
(69 e/hlö)

Järjestetään vuonna 2015 toukokuun lauantaisin. (23.5., tai 30.5.) Ilmoittaudu Lillylle (050 4917 366)!

10.00 Tervetuliaismaljat kauden yrteistä

Käyttökelpoisia raikkaia villiyrttejä voi löytää yllättävän läheltä.

Käyttökelpoisia raikkaia villiyrttejä voi löytää yllättävän läheltä.

10.30 Luento: Yrttien historia, lääkinnällinen käyttö ja tunnistaminen. Luennon jälkeen opitaan tunnistamaan puutarhan mausteyrtit ulkonäöstä ja tuoksusta.
13.00 Keittolounas
14.00 Keruuretki: Villiyrttien tunnistaminen ja kerääminen. Tehdään retki luontoon, jossa opitaan tunnistamaan syötäväksi kelpaavat villiyrtit ja -vihannekset. Kerätään mukaan ainekset illan ateriaa varten.
16.30 Päätöspäivällinen. Valmistetaan ateria yhdessä kerätyistä villiyrteistä ja -vihanneksista.


Yrttikurssiesite pdf-muodossa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s